ALEXA Angelica

Nascuta pe data de 22 aprilie 1970, Angelica Alexa este artist vizual cu experienţă în domeniul artelor plastice, și in mod special în cel al tehnicilor picturale pe suport din lemn, panză, perete etc.

  • Este preocupată de subiecte legate de mișcări ale corpului uman, de ritmul ce leagă atitudinea și gestica personajelor, de frumuseţea și limbajul dansului, toate acestea studiate și experimentate într-o gamă largă de propuneri cromatice. Este interesată de aspectul și textura suprafeţei picturale (acrilic, ulei pe pânză, tehnici mixte, combinaţii ale acestora cu colaje din materiale textile, metal, hârtie, etc.), ce pot activa trăiri și emoţii interioare.
  • Este membră a U.A.P.R. din 1996 cu o carieră artistică bogată în expoziţii naţionale și internaţionale.
  • Din 1992 și până în prezent a participat la peste 100 de expoziţii (saloane municipale, bienale, trienale ), organizate în muzee, centre, instituţii culturale, galerii. În acest timp, a realizat expoziţii personale și de grup în diverse galerii din ţară și străinătate:

– Centrul Cultural «Jean Monet» din St. Genis Pouilly, Franţa, etaj 1 si 2,

– Centrul European pentru Cercetări Nucleare (CERN) din Geneva, Elveţia,

– Primăria orașului Geneva,

– Galeria Dominus-Teatrul Naţional, Muzeul de Artă Brașov, Galeria Teatrul Naţional București, Galeria Apollo București, Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, Palatul Șutu București, Galeria Căminul Artei București, Galeria Simeza București, Muzeul de Artă Chișinău, Galeria Orizont București, Palatul Parlamentului București

  • Este cadru didactic și artist vizual, cu colaborări în diverse domenii: mozaic, icoană, sticlă, decoraţie de interior, organizare a spaţiului, etc.

 

 

Angelica Alexa - patimi
Patimi
Angelica Alexa - spre luminaSpre lumina
Spre lumina

………………………………………………………………………………

Angelica dans ritualic
Dans ritualic
Angelica dincolo
Dincolo

…………………………………………………………………..

Angelica accente
Accente
Angelica transparente
Transparente

………………………………………………………………………………….

Angelica punct de vedere
Punct de vedere

………………………………………………………

Angelica Alexa - privindu-te 2
Privindu-te 2
Angelica Alexa - priviri
Priviri

………………………………………………….

Angelica Alexa - adam si eva
Adam si Eva

……………………………………………………………………………………..