Alexandru Radvan: Mormant romantic pentru Pasolini

Alexandru Radvan: Mormant romantic pentru Pasolini

“Vine un moment în care simți că trebuie să pui din nou ordine în gânduri, emoții, vise. Atunci vrei să faci un gest important, să îți arăți respectul și recunoștința față de oamenii care au însemnat ceva pentru tine. Viziune faraonică într-un spațiu mic, grandoare imperială într-un cotidian meschin. Improvizație. Acesta este gestul meu, Pier Paolo! Îmi doresc să te fi cunoscut! La patruzeci de ani de la moarte îți dedic acest monument alcătuit din poezii urbane: ciment, tablă, burlane, vitrină, trotuar… M-ai învățat că doar viziunea rămâne grandioasă, mijloacele nu. Îți mulțumesc că m-ai învățat să suport realitatea.”
Alexandru Rădvan (n.16 Mai 1977) trăiește și lucrează la București

Proiectul ART ON DISPLAY, inițiat și organizat de către Asociația Ephemair, animează vizual orașul București, transformându-l într-o galerie de artă temporară si găzduind în vitrinele magazinelor și în alte spații cu acces de pe bulevardele principale expoziții si instalații site specific.
Această abordare a spațiului urban își propune o reflecție asupra stadiului estetic actual al orașului “forțând” un dialog cu excesul de imagini comerciale care ne populează viața de zi cu zi. Prin ritmarea traseului firesc în oraș cu lucrări și intervenții artistice se poate crea o tensiune între imaginile „seducției” construite de industria marketing-ului și cele generate de nevoia artiștilor de a-și revendica un spațiu vizibil și direct accesibil.
ART ON DISPLAY este o încercare asumată de amprentare a unor spații aflate în rutina percepției vizuale cotidiene a locuitorilor acestui oraș, de modificare vizuală a conținutului și a mesajului transmis prin intermediul intervențiilor artiștilor implicați. ART ON DISPLAY reflectă în vitrinele magazinelor starea de fapt a artei contemporane românești, activând totodată spații urbane din București și atrăgând atenția asupra unei probleme încă nerezolvate legate de confortul urban din acest oraș.
Prima ediție a ART ON DISPLAY, desfășurată în luna octombrie 2014, a atras atenția asupra Bulevardului Calea Victoriei, cele zece proiecte produse cu acea ocazie bucurându-se de aprecierea atât a publicului larg, cât și de cea a publicului fidel evenimentelor de artă contemporană.
În acest an ART ON DISPLAY a fost prezent deja în programul celei de-a 9 a ediții a Nopții Albe a Galeriilor, prin intervenții în spațiul Musette și în perimetrul exterior al Muzeului George Enescu, programul locației din Bd. Calea Victorei 114 continuând pe toată durata verii cu intervenții lunare ale artiștilor invitați.
Alexandru Rădvan este primul invitat al programului estival ART ON DISPLAY, care se va desfășura până la jumătatea lunii octombrie 2015, când va avea loc a doua ediție a acestui proiect, extinsă în mai multe locații din București.

Organizator: Asociația Ephemair
Partener: Musette
Cu sprijinul: Anaid Art Gallery
Parteneri media: RFI, revista Arta, Feeder.ro, Re:art