CO-EXIST – Rodica Benintendi

Centrul Cultural European pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu” găzduiește în perioada 31 mai – 10 iunie 2016 prima expoziție de pictură a artistei Rodica Benintendi în România – CO-EXIST. Vernisajul va avea loc la sediul din Strada 11 Iunie nr. 41, sectorul 4, București, de la ora 18.00.

A exista în același timp sau împreună cu altceva înseamnă să co-exiști. Deloc întâmplător imaginația și originalitatea co-există în opera artistei Rodica Benintendi într-o fericită sinteză artistică. Poate de aceea a ales să numească această primă expoziție personală CO-EXIST.

Pentru Rodica Benintendi pictura este o mare iubire, o iubire căreia i se dăruiește total, cu suflet, cu pasiune şi cu optimism. Afirmarea ca artist printr-un proces conștient de evoluție, cu perioade de regresii motivate și ascensiune inspirată, însumate, determină un progres concret.

Într-o perioadă în care omenirea își ascunde chipul lăuntric sub măști schimonosite de entuziasme fără motiv și rost, Rodica Benintendi poate fi considerată o raritate, pentru că simbolurile rezente în opera ei sunt la vedere, clare, limpezi ca seninul cerului. Chiar dacă se află la prima sa expunere în fața publicului larg, nu pentru că nu a încercat, cât pentru că nu a vrut să facă deloc compromisuri, Rodica Benintendi are curajul să-și asume puterea și sensul de a fi. Artista atrage atenția prin dorința altora de a o lăsa în umbră, deși adevărul ei strălucește în orice colț l-ai așeza. Atrage atenția și prin refuzul de a fi ca alții, o atitudine matură și în deplină concordanță cu spiritul în perfect echilibru pe care îl are artista astăzi, după ce obstacolele vieții și experiențele ei au învățat-o tot ce era de învățat.

Sunteți invitați să-i admirați munca prin prisma omului iubitor de frumos și doritor de rost și enigme dezlegate cu pasiune și să încercați să trăiți măcar o dată în viață fără reguli. La ce bun să vorbeşti despre pictură? Trebuie să o vezi. Trebuie să o lași să te poarte pe aripile ei, să-i dai voie să alerge prin venele tale. Trebuie să simți libertatea artei prin întreaga ta ființă, să înțelegi că fără ea e ca și cum ai trăi fără să respiri.

Vernisajul va avea loc la data de 31 mai, la Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu, de la ora 18.00, în prezența artistei și a prietenilor. Invitate speciale sunt soprana Felicia Filip și actrița Tora Vasilescu. Vor lua cuvântul criticul de artă Roxana Bărbulescu și col. Călin Sinescu. Moment special la vioară Elena Ana Albu. Expoziţia este deschisă în perioada 31 mai – 10 iunie 2016. Programul de vizitare este de luni până vineri între orele 10.00 – 16.00 şi sâmbăta între 10.00 – 13.00.

 

Loreta Popa, specialist PR și Comunicare

 Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu
Str. 11 Iunie, nr. 41, sector 4 Bucuresti.
Tel: +40 732191029, e-mail:popaloreta@yahoo.com