Gânduri plastice – Ioan Oratie, Galeria Europe, Brașov

Vă invităm în perioada 15 – 30 septembrie 2018 să vizitați expoziția personală intitulată ”Gânduri plastice” a artistului plastic Ioan Oratie găzduită de Galeria Europe a Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Brașov.
Personala de pictură și grafică a lui Ioan Oratie (absolvent al Academiei de Arte București, Secția de artă murală) propune publicului fragmente din experiența sa plastică, din ultimii 5 ani.

Prin intermediul unei selecții reprezentative de lucrări, executate în diverse tehnici, pictorul Ioan Oratie îşi mărturisește crezul în artă, legătura profundă pe care o are cu natura, și în mod special cu spațiul zărneștean, generator de energie și motivațional creativ.
Peisajul și natura statică, realizate în ulei pe pânză, cărbune, acuarelă, tempera ori guașă, rămân pretexte de căutare expresivă.

În expoziția ”Gânduri plastice”, Ioan Oratie îl are invitat pe Valeriu Șușnea (Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Buzău) care prezintă publicului brașovean, două uleiuri pe pânză: ”Rupestră I” și ”Rupestră II”, creații dintr-un ciclu mai amplu dedicat Munților Buzăului.
Expoziţia rămâne deschisă la Galeria Europe (Str. Mureșenilor Nr. 1) în perioada 15 -30 septembrie 2018.
Vernisajul are loc pe 17 septembrie, la ora 17, în prezenţa artistului Ioan Oratie.
Prezentarea evenimentului va fi făcută de Veronica Bodea-Tatulea, critic de artă.