Gemäldegalerie – Berlin

adresa : Stauffenbergstraße 40  Berlin, Germania, telefon birouri: +49 – (0)30 – 266 42 4001

gemalde hol“Concursul pentru clădirea nouă Gemäldegalerie, a avut loc în 1986 și a fost cîștigat de arhitecții Hilmer și Sattler. Cu un design minimal clădirea se ridică deasupra piazetei conice de mai jos, iar în interior camerele sunt grupate în jurul unui hol central de mari dimensiuni cu o fântână sculptată de Walter de Maria.

Clădirea muzeului este situata in zona Kulturforum și acoperă o suprafață de aproximativ 7.000 de metri pătrați de spațiu expozițional . Un tur complet prin toate cele 72 de camere acoperă o distanță de aproape doi kilometri.

Două dintre cele mai importante secțiuni sunt formate din pictura italiană din secolul al 13-lea pînă in secolul al 16-lea și pictură olandeze din secolul al 15-lea și al 16-lea .

Gemaldegalerie prezidează una dintre cele mai bune colecții de artă europeană de la secolul al 13-lea la secolul al 18-lea . Colecția a fost fondată în 1830 adaugindu-se în mod sistematic lucrări noi astfel expoziția cuprinde capodopere ale artiștilor din fiecare perioadă de până la secolul al 18-lea, inclusiv van Eyck, Bruegel, Dürer, Rafael, Tizian, Caravaggio,  Rubens, Vermeer și Rembrandt .

Pictură germană veche de la sfârșitul epocii gotice și renascentiste este reprezentată de  mari maestri precum Konrad Witz , Albrecht Dürer , Baldung Grien , Cranach și Holbein .

Camera cu formă octogonală în care se află lucrările lui Rembrandt ocupă o poziție-cheie în inima muzeului . Cele șaisprezece lucrări formează una dintre cele mai mari și cele mai rafinate colectii de picturi Rembrandt.

Pictură italiană , franceză , germană și engleză a secolului al 18-lea este prezentat în șase camere . Această colecție splendidă de picturi include lucrari de Canaletto , Watteau , Pesne și Gainsborough. Galeria principală conține 1000 capodopere. Aceste picturi sunt completate de 400 de lucrări într-o galerie de studiu la etajul inferior.”

 

Muzeul poate fi vizitat pe Google Art Project   aici