TREI TEME – Mihai Sarbulescu

sirbulescu autoportret

     Luni, 20 octombrie 2014 a avut loc, in spatiul expozitional al Bibliotecii Nationale a Romaniei, vernisajul expozitiei de pictura “Trei teme” – Mihai Sarbulescu, propusă de Asociația Făuritori – Proiectul Contemporanii.

     Expoziția cuprinde aproximativ 40 de lucrări despre triada Vas – Clopot – Grădină (Vas și Clopot – simetrie, simbolism, monocromie, mecanicitate a gestului; Grădină – sonoritate și cromatism, exuberanță, libertate a gestului), la care se adaugă tema Trunchiului (stabilitate, abstractizare, gest intuitiv).

…………………………………

………………………………………………………………………………………….

Autoportret

     Evenimentul marcheaza startul unei noi directii de dezvoltare a Proiectului Contemporanii. Pentru a servi fidel scopului declarat al proiectului, in paralel cu taberele de pictura si expozitiile de grup pe care le desfasoara periodic, va fi initiata o serie de expozitii personale semnate de artisti romani reprezentativi si formatori ai culturii actuale.

 

sarbulescu clopote

 

Clopot , Clopot II

 

     Mihai Sarbulescu este unul dintre cei mai importanti artisti romani contemporani, membru co-fondator al grupului Prolog si Doctor al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. Din anul 2004 este cadru didactic la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Sectia Pictura. In 2006, ca recunoastere a meritelor sale, a fost decorat de Statul Roman cu Ordinul National Serviciul Credincios in Grad de Cavaler.

sarbulescu bol

Vas I

Mihai Sarbulescu:“Eu sunt în zodia Peştilor şi Peştii sunt dubli aşa încât nu ştiu dacă aceasta e ruptură sau legătură. Pot să lucrez un clopot închis, negru, simetric, abstract şi după aceea să fac o grădină cu flori. Pentru mine e acelaşi lucru. Mie îmi plac foarte mult deosebirile în pictură, deosebirile leagă.[…] Floarea sau clopotul sunt diferite dar, în acelaşi timp, legate prin aceeaşi experienţă.”

 

sirbulescu florisirbulescu Brebu Nnou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flori , Brebu Nou

 

IMG_2308

Cerdac la Agapia II

 

sirbulescu trunchisarbulescu trunchi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trunchi I, Trunchi VI

 

sarbulescu bol 2

Vas