Pictura si gravura

Biblioteca Metropolitana Mihail Sadoveanu, Bucuresti are onoarea de a va invita la expozitia “Pictura si gravura” a artistilor plastici Eliza Popa, Radu Gheorghian si Daniel Turliu, ce va fi gazduita in perioada 18 ianuarie – 01 februarie 2016.

Vernisajul va avea loc luni 18 ianuarie ora 18,30. In deschidere ne vom bucura de recitalul sopranei Cleopatra David si de cuvantul criticului de arta Bogdan Pantu. Va asteptam cu drag!

“Eliza Popa, Radu Gheorghian si Daniel Turliu, trei artisti din generatii diferite, expun in aceste zile in sala Bibliotecii Municipale de la Piata Amzei. Daca Eliza Popa si Daniel Turliu prezinta pictura ilustrand genul peisajului, Radu Gheorghian expune gravuri concentrandu-se asupra figurii umane. Peisajele Elizei Popa se remarca prin rigoarea formelor, rafinamentul cromatic si claritatea compozitiei. Recunoastem in peisajele sale colturi cunoscute din Bucuresti dar pictura sa are capacitatea de a tranfigura realitatea situandu-se la antipodul pitorescului. In actuala expozitie, Daniel Turliu – care este si organizatorul acesteia – investigheaza noi posibilitati compozitionale, folosind adeseori o tusa vibrata, alternand peisajele de plan apropiat cu profunzimi spatiale, cautand sa dinamizeze compozitia prin contraste cromatice. Grafician de formatie dar interesat si de pictura de sevalet, Radu Gheorghian expune de aceasta data gravuri concentrandu-se numai asupra figurii umane. Stapanind desenul cu vituozitate, artistul ne infatiseaza o bogata galerie de personaje in compozitii cu subiecte diferite trecand de la reprezentari de factura realista catre deformari caricaturale care-l apropie de zona fantasticului. In ansamblu, o expozitie de tinuta apartinand unor artisti cu viziuni cristalizate si care pun mare pret pe aprofundarea mestesugului artistic.”

Bogdan Pantu – critic de arta

Biblioteca Metropolitana Mihail Sadoveanu

Strada Tache Ionescu nr.4, sector 1, Bucuresti