Povesti in oglinda – expozitie de pictura si grafica – Florin Lungu

În perioada 31 mai – 30 iunie 2018 Școala Gimnazială Nr.2 din Ferentari găzduiește expoziția de pictură și grafică intitulată ”Povești în oglindă” a artistului plastic Florin Lungu.
Locația aleasă pentru această expoziție nu este una întâmplătoare deoarece demersul artistic al lui Florin Lungu are la bază un concept conform căruia frumosul poate fi găsit în orice colț din lume, chiar și în Ferentari, condiția esențială fiind aceea de a avea deschiderea necesară pentru a-l vedea și înfățișa într-o notă pozitivă, înlăturând barierele unei mentalități exclusiviste.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Florin Lungu - Peisaj din Roma m
Peisaj din Roma
Florin Lungu - Peisaj din Ferentari 1m
Peisaj din Ferentari
Florin Lungu - Peisaj din Ferentari m
Peisaj din Ferentari

…………………………………………………………………………………………………………………………………………
Majoritatea lucrărilor expuse ilustrează diverse locuri din Rahova, Ferentari, redate în compoziții luminoase, unitare, vibrate de o infinitate de nuanțe rafinate de griuri și brunuri deschise, susținute de un desen plin de spontaneitate ce exclude expresivul sau dramaticul. Inserarea printre peisajele citadine din această zonă a unora din Roma, Cotroceni sau Calea Victoriei, tratate în aceeași manieră, vine să întărească ideea în jurul căreia a luat naștere această expoziție, aceea de a demonstra vizual că nu trebuie să existe diferențe de percepție între zonele stigmatizare ca fiind rău famate și cele considerate ”zone bune”.
Expoziția lui Florin Lungu reușește să transmită, în același timp, bucuria și entuziasmul pe care artistul le are atunci când pictează, dar și când își alege subiectele, încărcătura optimistă a lucrărilor sale ajungând cu ușurință în sufletele privitorilor.

Roxana Bărbulescu – critic de artă

florin 2