Salonul de vară – 2023 – UAPR Filiala Constanța @ Galeria de Arta Ploiești

În perioada 10 – 23 august 2023 Galeria de Artă din Ploiești găzduiește ”Salonul de vară – 2023” al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România: Laura Nistorescu Seniuc, Loretta Băluță Lorincz, Doina Misian, Constanța Petrescu Dănilă, Eugenia Leca Botezatu, Cătălin Botezatu, Florin Ferendino, Fenea Petruț, Constantin Grigoruță, Ignat Ștefanov, Liana Opriș, Marcel Grigore, Lelia Rus Pârvan, Aurelian BroascăNiculaie Morărescu, Roxana Savu, Iulia Cerchez, Mihaela Ciuștea, Andreea Cioară, Lidia Elena Panait Dascălu, Claudia Cernagor, , Iulian Leu, Tudor Mirescu și Alexandru Baciu.

” Lucrările artiștilor Filialei Constanța a UAPR ne oferă, în cadrul acestui Salon de artă, o imagine de ansamblu a preocupărilor, tendințelor și viziunilor artistice ale acestora din ultima perioadă. Printr-o diversitate stilistică și o particularitate a limbajului care individualizează fiecare personalitate artistică în parte, expoziția reprezintă o sinteză a nivelului valoric al acestei Filiale, și ne oferă un periplu estetic ce se articulează în mod armonios printr-o deosebită libertate de expresie și o varietate de tehnici de pictură.

Cu certitudine, expoziția artiștilor constănțeni constituie un reper important în rândul artei românești contemporane, creația lor putând fi privită și ca o scurtă incursiune într-o galerie de stiluri și de exprimări plastice. De asemenea, această expoziție îndeplinește toate criteriile de eligibilitate menite să o alăture evenimentelor expoziționale ce ilustrează, în momentul de față, fenomenul complex al artei românești contemporane.”

Roxana Bărbulescu, critic de artă