TRUȚULESCU Maia

Nascuta în 11 ianuarie 2010 în Reșița.

2015- Expozitie personală de pictură -Muzeul Banatului Montan Resita

2015-PREMIU SPECIAL ”SIMFONIA CULORILOR” la Salonul de Pictură „Arte Mici” unde s-au înscris 480 de concurenţi din America, Germania, Austria, Serbia, Republica Moldova şi România.

2015-Expozitie colectivă de pictură  -Muzeul Judetean Gorj (eveniment caritabil)

2015-Diploma de excelenta acordata de către Consiliul Județean Caraș-Severin, ca semn de recunoastere a contributiei la valorile cultural-artistice ale Banatului de munte.

2015 -Expozitie colectivă caritabilă organizata de clubul Lions Onix Reșita

2016- ORDINUL Salonului de Pictură „Arte Mici”-au fost înscrise în concurs peste o mie de lucrări a 518 artisti din : America, Germania, Austria, Australia, Spania, Portugalia, Suedia,Republica Moldova şi România.

2016- Expoziția colectivă “RITMURI CROMATICE” organizata de Galeria Elite Prof Art din Bucuresti in colaborare cu Crowne Plaza Bucharest Hotel.

2017 – Expozitie personală de pictură  la Casa Artelor – Cafeneaua Culturală KLAPKA (Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş) din Timişoara

2017- Expozitie personală de pictură  ”Orizonturi Cromatice”- Galeria Lyceum a Liceului de Arte ”Sabin Păuța” Reșița

2018- ”MOTHER EARTH” Lucrare ce face parte din artoteca, «Memorii pentru viitor» a Centrului pentru UNESCO-

  Louis François din Troyes, Franța

2018- Lucrarea ”Visul României Mari” donată Muzeului Național al Literaturii Române din București

2019- Expoziția colectivă ”Chipul lui Dumnezeu-Chipul omului”. Au expus studenți ai Universității Babes Bolyai  Cluj- Napoca, secția artă sacră si elevi ai Liceului de Arte ,,Sabin Pauța”

”Ce poate fi mai curat, mai pur decât sufletul unui copil? Nimic! Maia a reușit să imprime pe suprafețele vaste ale pânzelor sale, să materializeze prin explozii de culoare, bine dozate însă, vibrațiile, sunetele sufletului său inocent. Cu certitudine ea simte culoarea și observăm în lucrările sale cum îmbină, într-un mod firesc, cunoașterea cu propria sensibilitate rezultând din acest melanj compoziții pline de prospețime și expresivitate.”
Roxana Bărbulescu, critic de artă

”Maia stăpânește spațiul ca nimeni altcineva, dar ca un copil, nu lasă nimic nefolosit. Culmea, însă, este că o face cu maturitate, asta în afară de faptul că are un fantastic simț al culorii. Fiecare spațiu al ei are o dominantă de culoare, dar în jur vezi toate armonicele, exact ca în muzică, ca în bătaia de clopot unde, după ce principalul sunet a dispărut, plutesc în aer armonicele lui. Este un copil mai mult decât dotat, un talent în plină floare. Totul este să nu intre pe niște strâmtori de concept în viitor. I-ar ucide zborul, i-ar tăia aripile, i-ar frâna personalitatea care acum înflorește. Pornind de la fluturii ei din 2015 până la ultimele lucrări, care frizează zona abstractului, a nonconvenționalului, e mai mult decât se poate cere unui copil“

  Criticul de artă, Adrian Stepan

”Zborul fanteziei, aripile culorii. Şi fascinația unui ochi de copil care trăiește prin artă. Pictează. Nu se joacă. A văzut, a învățat, a inventat tehnici și în euforia jocului, iată mici capodopere… E un caz particular de a face artă majoră, căci, atentă la modul în care se pictează, reușește performante demne de artiști maturi. Puritatea gândului de copil, lipsa de prejudecați, de idei de-a gata, a creat această descărcare magică de frumos în artă.”

Criticul de artă, prof. dr. Călin Chincea

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nocturna, 2019, acrilice pe panza
Nocturnă

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Autoportret, 2019 , acril pe panza
Autoportret

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Sunetele sufletului I, 2019, acrilice pe panza
Sunetele sufletului

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Flori, 2015 , acril pe panza
Flori

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Arsita, 2019 , acrilice pe panza,
Arșița