DRAIE Samar

SAMAR DRAIE s-a născut în anul 1977 la Alep într-o familie de elită în care valorile culturale, arta plastică, muzica, filozofia au constituit acele valori care i-au condus pașii de la cea mai fragedă vârstă. Îndrumarea, în special către arta plastică, pe care a primit-o de la tatăl său, ABDUL RAHMAN DRAIE, considerat unul dintre cei mai mari artisti ai kurzilor, i-a hotărât traseul pe care avea să-l urmeze în viață: cel de pictor.
Fire sensibilă, dar plină de o forță interioară și ambiție, Samar Draie a urmat școala primară de muzică și pictură, unde s-a familiarizat cu ritmul și tehnicile de pictură, participând cu desenele sale din acea perioadă la Festivaluri Mondiale pentru copii, unde a câștigat nenumărate premii, precum și la recitaluri susținute la televiziune și radio.
După absolvirea Institutului de Muzică din Siria, stabilirea în București, în anii ’90, la numai 20 de ani, i-a marcat destinul ca artist, cariera sa urmând un trend ascendent, bazat însă pe mult studiu care a condus la acumulări ce i-au perfecționat stilul. Samar Draie absolvă cursurile Universității Naționale de Artă din București, secția de pictură și studiile de masterat la clasa prof. Petru Lucaci, în prezent fiind înscrisă la doctorat. În aceată perioadă a participat la expoziții personale și de grup în România, la Sala Dalles, Palatul Suțu, Galeria Elite Prof Art, Muzeul Național de Artă Ploiești, Galeria Goldart, Biblioteca Națională a României, dar și în străinătate în Liban, Siria, Turcia, Maroc, Tunisia.
Talentul îi este recunoscut pe plan internațional fiind invitată, ca primă femeie artist plastic de origine kurdă, la Saloane Internaționale de Artă Plastică din Turcia, Tunisia, la acesta din urmă fiind selectată între primii 60 de pictori din Orient din 400 de artiști, acordându-i-se medalia de aur alături de doar alți cinci artisti participanți. De asemenea, lucrările sale au fost colecționate de muzeele din Arbil și Tunis în urma expozițiilor pe care le-a avut în aceste orașe.
Invitațiile de anul acesta de a expune în Franța, la Paris, în Qatar, Liban și Maroc nu fac decât să sublinieze valoarea artistei Samar Draie.

……………………………………………………………………………………………………………………….

100 X 100 (4)

……………………………………………………………………………………………………………………….

50 X 50 (2)50 X 50 (4)50 X 50 (3)

……………………………………………………………………………………………………………………….100 X 100 (5)

……………………………………………………………………………………………………………………….100 X 100 (2)50 X 60100 X 100 (3)

……………………………………………………………………………………………………….100 X 100 (6)

……………………………………………………………………………………………………………………….

50 X 60 (2)50 X 60 (3)

………………………………………………………………………………………………………………………

50 X 50 (8)

………………………………………………………………………………………………………………………

150 X 125 (4)150 X 125 (3)150 X 125 (5)

………………………………………………………………………………………………………………………

150 X 125 (7)

………………………………………………………………………………………………………………………

samar draie 11 samar draie 10

……………………………………………………………………………………………………………………………..

samar draie 7samar draie 9samar draie 8……

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

samar draie samar draie 2

…………………………………………………………………………………………………………………………………..