Expoziția de pictură și grafică “Studii” Adina Romanescu

ASOCIAȚIA CULTURALĂ  ARTAR, în colaborare cu Centrul Cultural European pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” și Primăria sector 4, vă invită sâmbătă, 16 aprilie 2016, ora 15 la vernisajul expoziției de pictură și grafică “Studii” a artistei Adina Romanescu.

În deschidere va lua cuvântul criticul de artă Roxana Bărbulescu.

“Expoziția de față reunește o serie de lucrări ale artistei, grafică și pictură, grupate sub titulatura de studii. De ce studii? Pentru că lucrările sale sunt o perpetuă căutare, o continuă provocare. Raportându-se la arta clasică, pe care o consideră baza, la studiile după marii maeștri, nelimitându-se insă doar la pictură, ci și la studiul sculpturii, în special cea barocă, Adina caută în permanență structurile și esența formei pentru a le transpune într-o viziune proprie. Privind lucid asupra trecutului, dar având o perspectivă asupra viitorului, Adina Romanescu trasează, cu o mână sigură, imagini ale unei imense scenografii, cu o fervoare constantă, având incredere în idealul său estetic pe care îl împărtășește în fiecare lucrare a sa.

Roxana Bărbulescu

Expoziția va fi găzduită  în perioada 16.04 – 10.05. 2016, în frumoasa clădire în stil neoromânesc, situată pe strada 11 Iunie nr. 41, sector 4, București, sediul Centrului Cultural European pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”.

imagini vernisaj