Firul roșu – Anca Vintilă Dragu – expoziție de ceramică

Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului în parteneriat cu Primăria Municipiului București vă invită la expoziția Firul roșu a ceramistei Anca Vintilă Dragu, în data de 24 septembrie 2016, ora 16.00.

“Prima expoziţie personală a Ancăi Vintilă Dragu resuscitează meșteșugul și instrumentarul tradițional românesc. Materia primă și ustensilele asemenea fuselor, suveicilor, mosoarelor, țesalelor, ghemelor și rotițelor sau spetelor de la războiul de țesut sunt transpuse în instalațiile in situ de la galeria Ghețăria a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Mogoșoaia. Vizitatorul este introdus în atmosfera tradiţională prin vizualul lucrărilor Ancăi şi prin soundul creat special pentru această expoziţie de compozitorul și sound designerul Nidal Ştefan.”
Raluca Băloiu, curator

„Inspiraţia şi-a arătat graţia ei în podul unei case din satul Părău, Ţara Făgăraşului, unde am descoperit jucării din lemn cu forme frumoase, aşteptându-mă cuminţi în coşuri împletite. La început le-am curăţat, apoi le-am scos în grădină pentru a crea naturi statice pentru picturi şi desene, apoi am ascultat poveşti despre ele şi le-am dat semnificaţii şi materie nouă.”
Anca Vintilă Dragu, ceramist
“În teatru, muzica are rolul de a potenţa experienţa publicului, de a-l aduce mai aproape de conceptul artistic. În cadrul expoziţiei Firul roşu am aplicat acelaşi principiu creând o ţesătură de sunete întrepătrunse de patru melodii propriu-zise, cu scopul de a introduce publicul în intimitatea lucrărilor.”
Nidal Ştefan compozitor şi sound designer

Anca Vintilă Dragu a absolvit Universiatea Națională de Arte, București în 2016, secția Ceramică, iar din toamna lui 2016 s-a înscris la cursurile masterale din cadrul aceleiași universități. A susținut expoziții de grup la Galeria Orizont și Galateea (2016-2014); în 2015 a participat la Romanian Design Week; în 2014 a participat la expoziția organizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Arte “Continuitate în artele focului”, Galeria Art Yourself; tot în 2014 a expus la Palatul Știrbei în cadrul expoziției “Imbold nativ”; au urmat expoziții la Atelier 35 și Basil. A participat la expoziții de grup, itinerante: “Măiastra, povestea nescrisă a iei” – Galeria Galateca, Berna și Dublin (2013-2014).