Inima Reginei – expozitie – Casa Junilor, Brasov

“…daca toate cele frumoase va vor aminti de mine, voi fi pe deplin rasplatita pentru dragostea ce v-am purtat-o, caci pentru mine frumosul a fost un crez.”
Regina Maria

Asociatia Culturala Artessentia va invita sa participati la vernisajul expozitiei “INIMA REGINEI” care va avea loc la Casa Junilor, str. Prundului nr. 1, Brasov, in data de 15 decembrie, orele 17:00.
Expozitia este intentia si maniera noastra de a onora memoria Reginei Romaniei Mari. Prin testamentul adresat Poporului si Tarii sale, Regina Maria a dorit ca Inima sa-i fie separata de trup si pastrata la Balcic, acolo unde ea si-a construit micul sau paradis.
Inima ca depozitar al tuturor sentimentelor si trailor launtrice, lacas al sufletului, precum si personalitatea celei care a contribuit la faurirea Romaniei Mari, i-a inspirat pe cei 28 de artisti participanti. Gestul lor incearca sa constituie o minima restauratie a impietatii aduse Inimii Reginei de-a lungul ultimelor decenii.

“De acum inainte nu va voi mai trimite nici un semn, dar mai presus de toate, aminteste-ti Poporul meu ca te-am iubit si ca te binecuvantez cu ultima mea suflare.”
“Scrisoare adresata Tarii si Poporului meu”, Regina Maria

Va asteptam cu drag!
Victoria Taroi,
presedinte Asociatia Culturala Artessentia