Iuri Isar – expozitie retrospectiva

#ConceptualGallery va propune in luna februarie o noua expozitie dedicata, de aceasta data, memoriei unuia dintre graficienii si gravorii români cei mai importanti din ultimii 25 de ani: #IuriIsar, regretatul artist de la a carui trecere in vesnicie se implinesc, pe 20 februarie 2016, trei luni.
Vernisajul va avea loc miercuri, 17 februarie 2016, ora 19.00 la sediul Conceptual Gallery.

Expozitia retrospectiva de grafica, gravura si obiect semnata Iuri Isar va cuprinde lucrari realizate in mai multe etape de creatie, fiind menite sa evidentieze complexitatea demersului acestui artist care a pus permanent traditia in dialog cu cele mai noi directii din arta contemporana.

Iuri Isar, membru al Uniunii Artistilor Plastici din România, s-a nascut pe 19 mai 1961 la Patârlagele, judetul Buzau si a absolvit Academia de Arta – Arte Grafice in 1989.
A fost profesor la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” din Bucuresti, lector universitar la UNATC, profesor-colaborator la Universitatea de Arte din Bucuresti (2006-2008), curator si membru in jurii in cadrul Fundatiei “Principesa Margareta”. A initiat si coordonat numeroase proiecte de arte vizuale, printre care: Salonul de Sculptura si Gravura cu tema “Lemn, piatra, metal – tehnici neconventionale” (2014); Salonul de Sculptura si Gravura “Piatra” (2013); Salonul de Sculptura si Gravura Bucuresti, cu tema “Metalul – tiparul adânc” (2012); Salonul de Sculptura si Gravura Bucuresti, cu tema “Lemnul – tiparul inalt” (2011); Atelierul de gravura “Mondografia” (2006); workshopul “Gravura si Traditie”, Quadrienala de Scenografie de la Praga, sectiunea studenti (2005); proiectul “Cea mai lunga pânza pictata de copii”, in colaborare cu UNESCO (1999).
A deschis opt expozitii personale si a participat la numeroase expozitii de grup si la saloane nationale si internationale.

#ConceptualGallery, unul dintre cele mai tinere spatii culturale ale scenei bucurestene, prezinta, in luna februarie a anului 2016, expozitia retrospectiva de grafica, gravura si obiect semnata Iuri Isar, regretatul artist de la a carui trecere in vesnicie se implinesc, pe 20 februarie 2016, trei luni.
Vernisajul expozitiei #IuriIsar, va avea loc miercuri, 17 februarie, ora 19.00, la sediul Conceptual Gallery din București.

Va așteptam cu drag!