PRIMAVARA SUFLETULUI – Elena Birhala

 

ASOCIAȚIA CULTURALĂ  ARTAR, in colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” si Primăria sector 4, va invita vineri 11 aprilie 2014, ora 18, la vernisajul expozi]iei de pictura “Primavara sufletului” a artistei Elena Birhala Pascu.

In deschidere vor vorbi Roxana Bărbulescu – critic de arta si Dr Prof Mihaela Palade – Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul”.

Lucrarile Elenei Birhală Pascu emana din prima clipa veselie. Gama cromatica diversa, culorile calde, pline de lumina umplu de vibrate spatiul tablourilor. Atasamentul personal fata de universul floral, dar si fată de copii, florile vietii, este evident in lucrarile sale, reprezentand elementul fundamental al propriului univers artistic, confesiunea vizuala a artistei. Freamatul trasaturilor de penel, al tuselor sigure, cromatica, transfera florilor intreaga vitalitate exprimand in acelasi timp, de fapt, o multime de nuante sufletesti.

IMG_2069 IMG_4109

Artista se regăseste in special in florile de camp, asa cum ea insasi recunoaste atunci cand spune ca daca ar fi sa-si faca autoportretul, ar lua un buchet de flori de camp si l-ar lasa sa cada lejer intr-un vas. Picturalul si decorativul se imbina armonios, iar bucuria culorilor, a jocurilor de culoare, se revarsa direct in sufletele noastre pentru ca artista reuseste sa ne transmita prin fiecare tusa, propriul sentiment de bucurie si imensa stare de bine pe care le are cand picteaza.”

Roxana Bărbulescu

IMG_4081 IMG_7371

…………………………………………………………………………

În preajma sfintelor sărbători de Florii, primiti primăvara in suflet admirand florile transpuse cu maiestrie pe panza de artista Elena Birhala Pascu. Tablourile vor fi expuse in perioada 11 – 25 aprilie 2014, in frumoasa cladire in stil neoromanesc, situata pe strada 11 Iunie nr. 41, sector 4, Bucuresti, sediul Centrului Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”.

 

 

Reportaj realizat de Roxana Pasculescu :   Radio Romania Cultural

in presa:  Ziarul de Vrancea , Monitorul de Vrancea ,   Radio Romania Cultural ,   b24fan ,   ceasca de cultura  ,  onlinegalery.ro Adevarul  ,  altmarius  , Ziarul de Vrancea 2