
Data și locul nașterii: 05.08.1974, București, România
Expoziții personale:
– Rogallery, New York, SUA (galerie și casă de licitații) – expoziție permanentă din 2014-prezent; Mihai Sandulescu a semnat un contract de promovare cu Galeria și Casa de licitații ROGALLERY, lucrările sale fiind cotate între 4.000 – 5.000 USD;
– Cercul Militar Național, București – 2013, 2015
Expoziții colective:
– 2017 ART TO GO – expoziție de pictură, proiect Asociatia Culturala ARTAR, Cosmopolis Plaza
– Expoziția Națională de pictură “Marina în pictura românească cu tablouri din colecțiile particulare”, Societatea Colecționarilor de Artă, Muzeul Național Cotroceni, București – 2016;
– Expoziția Națională de pictură “Buchetul de flori în pictura românească cu tablouri din colecțiile particulare”, Societatea Colecționarilor de Artă, Muzeul Național Cotroceni, București – 2015;
– Expoziția de pictură „10 + 10 Plus”, Ediția a 3-a, Galeria Elite Prof Art, București – 2014;
– Expoziția concurs de marine “Dimitrie Știubei”, Cercul Militar Național, București – 2014;
– Expoziția concurs de marine “Dimitrie Știubei”, Cercul Militar Național, București – 2013.
Premii si distinctii:
– Premiul 3 și mențiune la Expoziția de marine “Dimitrie Știubei”, Cercul Militar Național, București – 2014;
– Mențiune la Expoziția de marine “Dimitrie Știubei”, Cercul Militar Național, București – 2013;
– Diplomă de excelență din partea Fundației Rudolf Schweitzer Cumpăna, București 2011
Autor de carte:
– Autorul albumului de pictură Dimitrie Berea, București, 2016
Cateva consideratii critice
„Mihai Săndulescu este adeptul unor compoziții clasice, în care apropierea de opera lui Theodor Pallady se face simțită în maniera de a picta pe care o adoptă în redarea naturile statice cu flori, nuduri sau peisaje citadine. Reconstituind ambianța familiară a unor locuri în care timpul parcă a rămas suspendat, Mihai imprimă lucrărilor sale o notă personală prin echilibrarea și ritmarea formelor și volumelor, prin îmbinarea desenului cu armoniile cromatice. Compozițiile sale au o simplitate deliberată fiind încărcate, în același timp, de o atmosferă de o rafinată senzualitate redată în armonii cromatice discrete.”
Roxana Bărbulescu – critic de artă
“Mihai Sandulescu cultivă o pictură senină, tonică, optimistă. Contemplativ calm și liric al naturii, la el întâlnim un impresionant simț al veridicului dublat de o viziune sintetică la care expresia picturală cu umbre și lumini colorate pun în valoare un limbaj artistic pe care astăzi nu-l mai întâlnim decât rare ori.
Peisajele sale sunt o adevărată lecție de echilibru și armonie. Multe par pictate cu lumină, calitățile sale de colorist autentic dezvăluindu-ne un artist sincer, sensibil, delicat, rafinat”.
Paul REZEANU
Prof. univ. dr, critic si istoric de arta
“Maniera de a compune şi de a colora, echilibrată şi lipsită de stridenţe, precum şi inteligenţa cu care ştie să evite tentaţia sau chiar asaltul pitorescului facil, inerent uneori temelor abordate, denotă faptul că domnul Mihai Săndulescu dispune de un talent nativ indiscutabil şi de o maturitate a modului de a şi-l folosi în universul propriului discurs plastic în măsură să confirme şi să susţină nu doar speranţe, ci şi certitudini privind viitoarea sa evoluţie”.
Corneliu OSTAHIE
Critic de arta
“Mihai Sandulescu, purtand cu inspiratie penelul, cum face in prezent, va reusi sper si-i urez sa infaptuiasca in pictura viitorului, o opera majora”.
Vasile FLOREA
Critic si istoric de arta
„Mihai Sandulescu este un pictor solar, care utilizeaza cu virtuozotate culorile primare si complementarele lor, imblanzite de griuri subtil nuantate, inchipuind din ele nature moarte, flori si peisaje ca realitate vitala, recuperatoare sufleteste.
El investeste culoarea cu atribute spiritual, ii sensibilizeaza concretetea printr-o pensula inspirata, implineste si nu finiseaza, concentreaza si nu adauga, simte clar si nu confuz.
Prin translatie, un poet al bucuriilor simple, al unei realitati insorite si candide, restrans in perimetrul unui taram imaginar, unde nu ploua niciodata, unde florile nu se ofilesc niciodata.”
Sorin ADAM
Pictor
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

