Targul national de ceramica contemporana CAOLIN

INSCRIERI ONLINE

Inscrierile pentru cea de-a 3-a ediție a targului de ceramica CAOLIN sunt deschise. Artiștii și designerii de produs care doresc sa participe sunt invitați sa completeze formularul online de pe www.caolin.ro/inscrieri pana la data de 23 aprilie 2016.

CAOLIN 2016 (21-22 mai, Cluj), aflat la a treia editie, se va desfasura pentru prima data sub titulatura ‘CAOLIN – Festivalul Ceramicii Contemporane’. In cadrul festivalului, va fi organizat Targul national de ceramica contemporana CAOLIN, dar si o serie de ateliere gratuite pentru copii si adulti, constituind cel mai important eveniment dedicat ceramicii romanesti. Targul CAOLIN va prezenta lucrarile originale și captivante a 20 artiști romani, iar publicul va fi invitat sa descopere o selecție variata de lucrari, de la creații artistice la obiecte utilitare de cea mai inalta calitate, in atmosfera primitoare a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Palatul Reduta, Memorandumului 21).

“Caolin este evenimentul anual care aduce in prim plan maiestria și avangarda artei ceramice de pe teritoriul romanesc. Evenimentul are un caracter profund interactiv și iși propune sa popularizeze tehnicile ceramice printr-o serie de intalniri și cursuri practice deschise publicului.” Letiția Campan, doctor in culturi ale comunicarii

Asociația Caolin este o organizație non-profit fondata in 2014 cu scopul de a promova arta ceramicii și de a oferi publicului larg oportunitatea de a interacționa cu acest mediu. Suntem de parere ca practicile artistice abandonate in favoarea metodelor industriale sunt un important bagaj de cunoștințe care trebuie promovate. Prin forma, textura, senzație și atingere, creatorul unui obiect imparte o legatura fizica și emoționala cu cel care se folosește de obiect. Ceramica este mediul care poarta cel mai fidel cunoștințele creatorului, ii cara prezența, pasiunea și devotamentul.

Pentru mai multe informatii despre CAOLIN va rugam sa ne contactati la 0723778403. Va multumim!